Aerial yoga

Aerial Yoga is zeer geschikt voor mensen met bijvoorbeeld gewrichtsklachten. Omdat het doek het lichaam ondersteunt, komt er minder spanning op de gewrichten en zorgen de houdingen juist voor verlening en versteviging van de spieren en meer ontspanning van het lichaam. Zo hang je in de lucht, ondersteund door een doek, wat een geheel andere drukpuntbelasting oplevert dan andere vormen van yoga.De mogelijkheid om omgekeerd te hangen, stimuleert de doorbloeding naar de hersenen met een verfrissende geest als gevolg.

Met Aerial Yoga gaat er een nieuwe wereld voor je open. Er is aandacht voor opbouw van fysieke kracht maar ook word je op mentaal vlak uitgedaagd.Door helemaal op te gaan in het moment, is er geen ruimte meer voor belastende gedachtes.

Sivananda yoga

Sivananda-yoga, is een yoga vorm die is ontstaan uit de lessen van Swami Sivananda. Een van de grootste Indiase yogameesters van de vorige eeuw. 

Sivananda is afgeleid van hatha yoga. Een typische yogales omvat de zonnegroet, 12 basishoudingen, twee ademhalingsoefeningen en een diepe eindontspanning. Naarmate het niveau stijgt worden de houdingen langer aangehouden en worden er variaties op de basishoudingen geleerd. Houdingen waarbij spanning en ontspanning elkaar afwisselen.

Sivananda-yoga verkreeg zijn bekendheid vooral door de verbreiding van Sivananda’s leerling, Swami Vishnu Devananda. Hij richtte de non-profitorganisatie Sivananda Yoga Vedanta Centres op waar het alleenrecht voor de opleiding van leraren in vastlegde. Zijn boek The Complete Illustrated Book of Yoga is een van de eerste belangrijke yogaboeken die in het Westen verscheen. In tegenstelling tot Ashtanga-vinyasa waarbij er aanspraak wordt gemaakt op een meer atletisch vermogen van de beoefenaar en er gebruik wordt gemaakt van bandha’s ligt er bij Sivananda-yoga meer nadruk op veelvuldige ontspanning en de volledige yoga-ademhaling. Yogahoudingen/asanas zijn geschikt voor iedereen. Er is geen leeftijdsgrens voor mensen die yoga willen beoefenen, of asanas, zoals de yoga houdingen genoemd worden. Ze kunnen beoefend worden op elke leeftijd, het maakt niet uit of je 5 of 95 bent. Asanas worden langzaam en op een geconcentreerde wijze uitgevoerd terwijl we diep en bewust ademhalen. De yoga houdingen versterken het lichaam en hebben een positief effect op de geest en de ziel.Yoga houdingen verbeteren de soepelheid van de ruggengraat en de gewrichten en versterken de lichaamsspieren, klieren en interne organen. Het lichaam wordt versterkt en hervindt zijn ideale vorm. Regelmatige beoefening leidt tot een nieuw gevoel van fysiek welzijn en energie, helpt om angst te overwinnen, vertrouwen te ontwikkelen en innerlijke rust te vinden.

Bedrijfsyoga

Ontspanning op het werkplek is vaak ver te zoeken. Medewerkers zitten vaak ongemerkt urenlang met opgetrokken schouders achter de computer. Zo sluipen veelvoorkomende stressklachten als RSI, rugklachten en burn-out erin. 

De Yoga sessies in groepsverband met oefeningen die je doelgericht kunt toepassen en integreren in je werk en prive. Medewerkers kunnen zich beter concentreren, zijn productiever en zitten beter in hun vel.

Met Aerial Yoga gaat er een nieuwe wereld voor je open. Er is aandacht voor opbouw van fysieke kracht maar ook word je op mentaal vlak uitgedaagd.Door helemaal op te gaan in het moment, is er geen ruimte meer voor belastende gedachtes.

Personal yoga training

Werken aan een gezond lichaam en geest door middel van individuele yoga sessie waar maatwerk centraal staat gericht op de persoonlijke behoeftes.  

Personal yoga lessen zijn perfect om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Je wordt heel bewust van patronen en gewoontes die pijn en disbalans veroorzaken. Het is ook heel geschikt voor mensen die te maken hebben met: Stress, Blessures, Rugpijn, Weinig energie, Slechte houding, Spijsverteringsproblemen en Emotionele disbalans.

In deze sessie gaan we specifiek aan de slag met jouw lichaam en behoeftes. Het is een goede manier om je verder te verdiepen  in je eigen ontwikkelingen mentaal en fysiek.

Yoga is kwetsbaar en confronterend en in deze les  heb je alle ruimte om vragen te stellen en of stil te staan bij de houdingen of hetgeen je voelt. Samen werken we dan op maat gerichte oefeningen waar je mee aan de slag kan. Niet alleen ontwikkel je meer zelfvertrouwen, de vooruitgang in de oefeningen gaan op deze manier sneller en zorgt er tevens voor dat je soepeler en sterker wordt. Personal yoga training vind plaats in onze yogastudio.

De prijzen:
60 minuten:  65,- euro

Schuiven naar boven